Home » De Maine Coon

 De Maine Coon is een van de oudste oorspronkelijke rassen van Amerika, maar pas in 1976 werd de eerste maine Coon in Europa gesignaleerd en in 1982 werden ze door de Fife erkend. Sindsdien is de Maine Coon een zeer geliefd ras met een nog steeds stijgende populariteit.

 Hun verschijning is imposant door hun los uitstaande vacht, hoge poten en lange, volle staart en geeft een goed gespierde, stevige en krachtige indruk.

 De brede kop heeft een vierkante snuit met een lichte welving in de neus, grote oren met haarpluizen eruit en het liefst pluimpjes aan de punten. Verwacht wordt dat de kop wordt omlijst door een kraag. De vacht is dicht, kort op de kop, schouders en poten en geleidelijk langer langs de rug en de flanken, met een enigszins ruig- en volbehaarde broek op de achterpoten en lang buikhaar. De vacht is geschikt voor alle jaargetijden; de lange pluimstaart wordt gebruikt om voeten en oren warm te houden als ze zich helemaal oprollen. De vacht is waterafstotend en klit nauwelijks, omdat er weinig ondervacht aanwezig is en is dan ook eenvoudig te verzorgen. Eén keer in de week kammen en borstelen is meestal voldoende, waarbij u de vier 'oksels' niet moet vergeten.

 De maine Coon is een aanhankelijke, zachtaardige en tolerante kat die niet graag vecht. Ook tegenover andere katten is hij tolerant, net als tegenover andere diersoorten zoals bijv. honden.
 Van nature is hij rustig, maar zeker niet sloom te noemen! En hij is altijd in voor een spelletje. Sommige Maine Coons apporteren zelfs, en kunnen dit dan heel lang volhouden. De Maine Coon is een beetje gereserveerd tegenover vreemden, maar iemand die hij al 2x gezien heeft is vaak geen vreemde meer voor hem en die zal hij dan ook rustig komen begroeten. Hij is compleet verknocht aan zijn baas en de rest van het gezin hoort er dan gewoon bij.

Hoewel browntabby de meest populaire kleur is, zijn bij de Maine Coon vrijwel alle kleuren mogelijk. Alleen de kleuren lilac en chocolate en de Siamese point-aftekening zijn niet toegestaan. Afhankelijk of de kat tabby, effen, blauw of zilver is, voelt de vacht stugger of zachter aan.

De volgende twee vachtpatronen zijn toegestaan: gemarmerd, ook wel 'classic' of 'blotched' genoemd en gestreept, ook wel 'mackerel' genoemd, tevens is effen mogelijk. Hoewel de Maine Coon goed binnenshuis gehouden kan worden, heeft hij het liefst een uitloop naar buiten. De Maine Coon mag niet met andere rassen gekruist worden. Als u een Maine Coon koopt, let er dan op dat er op de stamboom bij elke voorouder MC staat en geen ander ras.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

.

.

.

.

.

.

.